Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΗΧΟΣ ΒΑΡΥΣ

Ακούστε τα στιχηρά των αίνων του βαρέος ήχου, από τις χορωδίες του Μητροπολιτικού Ναού υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Περιστέρη και του Ευάγγελου Τζελλά, σε μια καλοκαιρινή Θεία Λειτουργία τη δεκαετία '80.





Οι πάρτες των αναβαθμών του βαρέως ήχου όπως ψάλλονται στη Μητρόπολη.



Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΟΡΘΡΙΝΗ ΑΥΡΑ ΘΕΟΥ




Ερωτική κραυγή την γλυκιά ώρα του ξημερώματος ο ύμνος "Σε Υμνούμεν"...Ετσι όπως τo αποδίδει ο Σ Περιστέρης εδώ σε ήχο πλ του Α' ..

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ


Τα Απόστιχα, το Δοξαστικό των Αποστίχων σε μελοποίηση Νικ. Χρυσοχοΐδου και το Απολυτίκιον του Αγίου Παντελεήμονος, με τα ισοκρατήματα όπως ερμηνεύονται στη Μητρόπολη Αθηνών.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΛΑΒΟΣ. Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ.

Κώστας Σκλάβος. Ο Αναγνώστης της Μητρόπολης.

Η απαγγελία του, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Ακολουθίες της Μητρόπολης Αθηνών.
Η μεγάλη στιγμή για την οποία " ζούσε " και τη βίωνε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο κυρ Κώστας, ήταν η απαγγελία του " Πιστεύω" . Επικρατούσε απόλυτη ηρεμία στο αναλόγιο την ώρα της απαγγελίας του.
Η απόδοση του " Πιστεύω" από τον Κώστα Σκλάβο, που χιλιάδες ακροατών από τα πέρατα της γής, εκεί όπου έφτανε η φωνή της Ελλάδας, περίμεναν να ακούσουν στην Κυριακάτικη Θεία Λείτουργία από τη Μητρόπολη.

Στο video που ακολουθεί, ο αείμνηστος Κώστας Σκλάβος, απαγγέλλει το Τρισάγιο και το " Ο εν παντί καιρώ" στους Γ' Χαιρετισμούς το 2003.



από την ΕΡΤ